Rood vlees


Voorkom drip, verhoog kwaliteit

Kunt u rood vlees langer houdbaar maken? Nu wel! Henkelman heeft daarvoor als eerste in de markt het preventieve roodvleesprogramma ontwikkeld. Dit voorkomt drip: het weglekken van vleesvocht.

Wat is het probleem?

Rood vlees bevat een hoog percentage aan water. Dit water, vermengd met een proteïne die myoglobine heet, geeft vlees zijn rode kleur. Als vlees tijdens het vacumeren aan lage druk wordt blootgesteld, gaat het vleesvocht weglekken. Bovendien verschijnen dan luchtbellen van gas dat uit het vlees ontsnapt. Dit fenomeen kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van de verpakking. Het roodvleesprogramma van Henkelman verhindert dat!

Voordelen van het 'Rood Vlees' programma:

  • geen drip, dus geen verlies van vleesvocht;
  • geen vorming van luchtbellen;
  • strakkere verpakking;
  • betere presentatie;
  • langere houdbaarheid;
  • verbetering van de productkwaliteit.


Zo werkt het

  1. Stel het rood vlees programma in
  2. Start de cyclus door de kamer af te sluiten met het deksel.

special